ilosaarirock09_juliste_tJoensuussa 17.-19.7 2009 järjestettävä Ilosaarirock on myynyt lippunsa loppuun jo yli kymmenen vuotta peräkkäin. Himottu festari kerää joka vuosi parikymmentä tuhatta ihmistä ilakoimaan kesästä ja musiikista. Tänä vuonna tuskin mikään on toisin, sillä esiintyjäkaarti pitää pintansa muiden festareiden ohella. Muhkea annos dancehallia, hip hoppia, reaggaeta, rokkia ja metallia. Voisi sanoa, että Ilosaaren kokoonopano on astetta sivistyneempi ja sopii hyvin kaikkiruokaisille musanörteille.

Rock-aineksia Ilosaaressa tarjoaa Iso-Britannian Maxïmo Park, USA:n ISIS, Ruotsin pykerock-yhtye Dungen ja Suomen omat PMMP, Rubik , Egotrippi sekä uusi lupaava Melankolics. Punkkiin päin mentäessä törmätään Disco Ensebleen, Bad Brainsiin, Tragedyyn ja Killing Jokeen. Raskaampaa settiä vetävät mm The Dillinger Escape Plan, The Haunted,  Stam1na ja Children of Bodom.

Pupillien laajentajat tulevat Norjasta, sillä sunnuntain pääesiintyjänä resonoi Röyksopp.

Kuumempaa biittiä vetemässä on Brittien Dizzee Rascal ja Beenie Man, Jamaicalta. Rentolava ei siis aina ole nukkujille. Lavalla nähdään niin skata kuin Nopsajalkaa, Puppa J:tä ja lisää funkkia, afrobeattia, groovea ja reggaeta.

Mikäli mielit iloiselle ja edulliselle festarille, kannattaa liput hommata ajoissa. Ne maksavat 70 euroa ennakkoon.

Kannattaa tutustua myös Ilosaaren suosituille klubeille, jotka tarjoavat festareiden ohella lisää jorattavaa.

Ilosaarirock 2009 -festarisivut

Juorut.com -festarisivut

Röyksopin uudempaa materiaalia: Happy Up Here

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Ilosaarirock, Tuska ja Sauna julkistivat esiintyjiään
  2. Ihmebantusta jälleen uusi traileri: Vemparen
  3. Sauna Open Air Metal Festivalilla jyrisee jälleen Tampereen keskustassa
  4. Megahienot Mega Man kengät
  5. Juhani Palmun palmusunnuntai: eropaperit lähti jälleen