200px-the_prodigy_logo(Kööpenhamina) Viime viikonloppuna nähtiin harvinaista herkkua livenä, kun 90- luvun ihmelapset palasivat 14 vuoden tauon jälkeen Kristianian kaupungin lavalle. Konemusiikin suosituin breakbeat-yhtye The Prodigy yhdistettynä hippien valtaamaan, graffitien ja yrttiyhdesteiden täyttämään kasarmialueeseen on varsin eksoottinen yhdistelmä nykyajan hifi-klubeihin verrattuna.

The Prodigy villitsi vanhoilla hiteillään Poison, Breathe, Firestarter ja tietenkin Smack My Bitch up. “välivaiheen Prodigystä”, eli Liam Howlettin kokonaan itse johtamalta Always Outnumbered Never Outgunned -ajalta ei kuultu kuin Spitfire. Keith Flint ja Leeroy Thornhill ovat taas mukana ja herättivät Diesel Powerin ja Breathen eloon kuin ensimmäistä kertaa. Ainoastaan muutamalla yleisön edustajalla oli hidasta ja huojuvaa tykitystä.

Uusi Prodigy taas sopii jatkoksi erittäin hyvin. Yleisö otti etenkin Omen-sinkun omakseen ja myös Warriors Dance nostatti tunnelmaa kattoon, vaikka uusi albumi “Invaders Must Die” on ollut vasta muutaman viikon kauppojen hyllyillä.

Keikkapaikaksi Kristianian Grå Hall on päältäpäin varsin karu, mutta sisältä siisti ja toimiva. Ilma oli kylmä, myös sisältä, mutta lämppärit tekivät parhaansa ja kuumat ruumiit saivat sujuvasti hallin ilman höyryämään. Lämpöä piti aluksi tankata etupihan ämpärinuotioista. Loput fiiliksestä on asian mukaisesti koettava itse. Mitä turhaan spoilaamaan salaperäisen Kristianian yllätyksiä.

Jo kuolleeksi luultu Prodigy onnistuu kumoamaan harhaluulot ja todistamaan olevansa edelleen alan parasta electropunkkia, myös livenä.

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Saksan suurin rock-festivaali, Rock am Ring 2009
  2. Pitkä kuuma vappu: PMMP Nosturissa
  3. Korn saapuu Helsinkiin, U2 skippaa Suomen
  4. Top 10 parhaat playback -mokat!
  5. Teuvo Lomanilla Nousee Huiviin