tammerfest8.7.-11.7.2009 ympäri Tamperetta järjestettävä Tammerfest -kaupunkifestivaali on 15 laatuaan. Suomen mittakaavassa Tammerfest on ehdottomasti suurimpia kaupunkifestivaaleja, ja esiintyjiä onkin neljän päivän aikana valtavasti. Tapahtuman näyttämöinä toimivat Keskustori ja Vuolteentori, sekä lukuisat baarit ja klubit eri puolilla kaupunkia.

Vaikka vain osa keikoista on varsinaisesti Tammerfest-järjestäjien vastuulla, on festarien sivuille listattu kuitenkin kaikki kaupungissa tapahtuvat musiikkiperformanssit tapahtumapäivien ajalta. Juorut.comin toimittajia viähättää erityisesti aloituspäivän, eli keskiviikon kattaus: Kello neljältä aloittaa Suomen uskottavin rokkari Kari Peitsamo, seuraavaksi tarjolla upea Pitkä Kuuma Kesä -tulkitsija Pete Parkkonen Vuolteentorilla, sitten parhautta keskustorilla Martti Servo & Napander -orkesterin muodossa, ja illan kruunaa upean levyn keväällä julkaissut Scandinavian Music Group Ilveksessä tai vaihtoehtoisesti brasilialainen hevijyrä Soulfly Pakkahuoneella. Aijaijai.

Torstai on sitten “Suomi-ilmiöpäivä” kun lauteille kiipeävät mm. Eppu Normaali, Yö, Popeda, PMMP ja jälleen Kari Peitsamo. Ei hassumpi ole tämäkään setti. Katu-uskottavampaa kamaa tarjoilee todistetusti kovassa vedossa oleva Asa & Jätkäjätkät YO-talolla. Asan uusi levy Via Karelia on erittäin hyvä, ja äskettäin näkemäni Tavastian keikka oli todellakin upea.

Perjantaina on tarjolla heviä kuten Viikate ja Kotiteollisuus, ynnä poppia kuten Don Johnson Big Band, Regina ja Happoradio. Lauantaina pankin räjäyttää sitten suomalaisen rockin ikonit Tehosekoitin ja CMX. Ei muuta kommentoitavaa tästä päivästä.

Tammerfestiin liittyy myös paljon muuta tapahtumaa kaupungilla sekä tarjouksia ravintoloissa. Lisäksi festareilla valitaan vuosittain Festbabe -tyttö, joka juontaa ja promoaa tapahtumaa. Katso lisätiedot ja koko esiintyjälista Tammerfestin sivuilta.

Kuva: Tammerfest

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Provinssirock ja Tuska julkistivat lisää esiintyjiä
  2. Festarit 2009
  3. Helsinki Beer Festival 2009 täytti kaapelitehtaan
  4. Myötätuulirock 2009: Suosituimmat suomipopparit samoilla festareilla
  5. Pori Jazz 2009 ja huikeat esiintyjät