rockiRock’n Roll Circus -kiertue järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Kiertueeseen kuuluvat Riihimäki Rock, joka pidetään juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna eli 26.-27.6., Wanaja Festival Hämeenlinnassa 17.- 18.7., Kokkola Rockfestival 31.7.-1.8. sekä Jyväskylä Rockfestival 14.-15.8.

Esiintyjät vaihtelevat festivaaleittain, mutta kaikilta näiltä neljältä festareilta löytyvät mm. Apulanta ja Klamydia. Vähemmän keikkaillut PMMP on kiinnitetty monen festarikävijän iloksi lähes kaikkiin neljään tapahtumaan, vain Riihimäki Rock on jäänyt ilman. Lisäksi suurimmassa osassa festareista esiintyvät mm. Stam1na, Don Johnson Big Band, Uniklubi, Maija Vilkkumaa, Beats and Styles feat. Mike Monroe sekä Happoradio. Hämeenlinnan Wanaja Festivalilla nähdään myös Damn Seagulls, jota ei ole kiinnitetty muille kolmelle festivaalille.

Tarjonta Rock’n Roll Circus -kiertueella on melko monipuolinen. Suomalaisten tuttujen festaribändien kuten Apulannan lisäksi esiintyjiksi on saatu uusia tulokkaita. Esimerkiksi Jyväskylä Rockfestivalilla nähdään viime vuonna ensimmäisen albuminsa omakustanteena julkaissut punk rock bändi Home Junior.

Kiertue on kasvanut kahteen edellisvuoteen verrattuna. Muun muassa Kokkolassa festivaalialuetta on joka vuosi laajennettu. On kiinnostavaa nähdä, jatkaako kiertue kasvuaan myös tulevina vuosina ja miten se tulee näkymään Suomen festarikesässä.

Kirjoitti Saara!

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Metallica Rock and Roll Hall of Fameen!!
  2. Kivenlahti Rock ensimmäistä kertaa kolmipäiväinen
  3. Juhannus radiopopin tahtiin Himos Festivalilla
  4. Festarit 2009
  5. Heinäkuun hektinen Ruisrock