Social DistortionPitkä Kuuma Kesä -festivaali, joka järjestetään Helsingin Suvilahdessa 27.6-28.6.2009 koostuu oikeastaan kahdesta suuresta konsertista. Lauantain ja sunnuntain aikana nähdää entisellä tehdasalueella ison kaliiperin eiintyjiä, mutta varsinaisia festarin piirteitä tapahtumalla ei ole.

Pitkä Kuuma Kesä on indiekeikoistaan tunnetun Fullsteam Agencyn järjestämä tapahtuma, ja tämä näkyy myös artistikattauksessa. Pääesiintyjiksi on tällä hetkellä kiinnitetty yhdysvaltalainen punkrockbändi Social Distortion, niinikää jenkkiläinen The Flaming Lips, skottilainen postrockpumppu Mogwai, sekä amerikkalaisen vaihtoehtorockin kärkinimi The Melvins. Kaikki bändit ovat omassa sarjassa maailman kärkeä, mutta kuitenkin sivussa valtavirrasta.

Näiden lisäksi on tarjolla muun muassa The Sounds, The Soundtrack Of Our Lives, ja mash-up-elektron huippunimi Girl Talk. Kotimaiset esiintyjät rajoittuvat Disco Ensembleen ja Asa & Jätkäjätkiin. Kaikki konserttien artistit ovat aidossa indiehengessä tunnettuja kovasta livekunnostaan, joten loistavat bileet lienevät tiedossa, vaikka toisin kuin festareilla, jatkot eivät ole viereisellä leirintäalueella.

Pitkä Kuuma Kesä esiintyjät:

La 27.6.2009

Social Distortion (USA)
The Sounds (SWE)
Face To Face (USA)
The Melvins (USA)
The Soundtrack Of Our Lives (SWE)
Disco Ensemble
Frank Turner (UK)

Su 28.6.2009

The Flaming Lips (USA)
Mogwai (UK)
Immortal Technique (USA)
Henry Rollins Spoken word (USA)
Girl Talk (USA)
Atmosphere (USA)
The Temper Trap (AU)
Asa & Jätkäjätkät

Kuva: Social Distortion (Pitkä Kuuma Kesä / Christine Marie)

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Pitkä kuuma kesä-festivaali reportaasi!
  2. Pitkä kuuma kesä sai uudet lyriikat Pete Parkkoselta
  3. Helsinkiin uusi rock-tapahtuma! Social Distortion ensimmäistä kertaa Suomeen!
  4. Pitkä kuuma vappu: PMMP Nosturissa
  5. Aitoon Kirkastusjuhlat: Suomen vanhin festari, ja yhä virkeä