Bat For Lashes - Two SunsBat For Lashes taiteilijanimellä esiintyvä pakistanilaistaustainen brittilauluntekijä Natasha Khan on edennyt urallaan toiseen studioalbumiin. Vuonna 2006 julkaistu debyytti Fur And Gold oli hetkittäin upea levy, ja sai myös jonkin verran arvostelumenestystä. Toinen levy Two Suns on kuitenkin Bat For Lashesia aivan uudella tasolla: albumi on monipuolinen, mutta eheä kokonaisuus.

Kappaleiden sävyt ja vaikutteet vaihtelevat runsaasti läpi levyn. Mukana on poppia, elektroa ja mystiikkaa. Khan käyttää ääntään upean monipuolisesti. Esimerkiksi Sleep Alonessa hän pääsee vähintään yhtä lähelle oopperaa kuin Tarja Turunen Nightwishin levyillä. Toisaalta taas Danielissa ja Peace Of Mindissa kuullaan pehmeää poplaulua, jälkimmäisessä hieman yllättävin gospel-taustoin.

Bat For Lashesin ja erityisesti Two Suns -levyn mystiikkaa ja henkilökohtaisuutta yhdistelevä tyyli on hankala kategorisoida, ja sitä onkin verrattu esimerkiksi Björkiin, PJ Harveyhin ja Kate Bushiin, sekä hieman erilaisiin Stevie Nicksiin ja Fleetwood Maciin. Viisainta lienee pidättäytyä lokeroimasta, ja todeta, että käsillä on upea levy. Huhhuh mikä levykevät, olisipa raikasta välillä kuulla jotain karmeaa kuraa.

Kappaleet:

 1. Glass
 2. Sleep Alone
 3. Moon and Moon
 4. Daniel
 5. Peace of Mind
 6. Siren Song
 7. Pearl’s Dream
 8. Good Love
 9. Two Planets
 10. Travelling Woman
 11. The Big Sleep
Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

 1. Levyarvio: Rubik – Dada Bandits
 2. Levyarvio: Don Johnson Big Band – Records Are Forever
 3. Levyarvio: Scandinavian Music Group – Palatkaa Pariisiin!
 4. Levyarvio: Fever Ray – Fever Ray
 5. Levyarvio: Disco Ensemble – Back On The MF Street