ruisrock-09Turkkusen Ruisrockissa oli selviytymisessä yhtä kova työ kuin epäselviytymisessä.

Taas tuli mesottua kolme elämyksellistä päivää ja yötä. Rokista nautti tänä vuonna komiat 92000 kävijää, joiden keskellä useampi kaveri häviää. Ruissalossa tällainen määrä festaroitsijoita ennustaa porteille kymmeniä pullonkauloja ja jonossa kyrpiintyneitä festaripummeja. Jonottaville voi kettuilla niin bussijonossa, taxijonossa, nakkijonossa, bajamajajonossa, narikkajonossa, poliisien puhallutusjonossa, leirintäaleen jonossa, pääporttien jonossa ja jopa letkajenkkajonossa. Jonotussää oli monin paikoin vaihteleva, usein saiteinen mutta myös kaunis ja aurinkoinen, kuin suoraan Pekka Poudan pöytäkirjoista. Jonoja boikotoivat laukkasivat paniikissa metsään ja löysivat ilmaisia leirintäalueita.

ruisrock-yleisoa

Yleisö reagoi kuin kiuas: sade höyrystyi ihmisten päällä

Ruisrockin musiikkipuoli oli vahva. Osuvasti miltei kaikki metalli oli sijoitettu perjantaille, joten Disturbedin, Bodomin ja Slipknotin ystävät olivat tyydytettyjä. In Flames ja Faith No More hoitivat raskaamman työn muina päivinä.

Lauantain aloitti Asa ja Jätkäjätkät, joka räppäsivät juuri ja juuri heräänneen festivaaliyleisön taas roihuamaan. Iltapäivälle sijoitettu keikka toimi hyvänä aamujumppana. Teltta oli mukavan pullollaan, mutta räjähdysvaarasta ei tietoakaan.

joensuu1695

Joensuu 1685 kopista katsottuna.

Maija Vilkkumaan suomipopin raikuessa Converse-lavan yleisöä puolestaan viihdytti Regina, jonka esitys toimi erittäinkin hyvin. Ääni kuului kauniisti läpi korvien ja elektropoppi saatiin hienosti ja aidon oloisesti yleisön ylle. Alkuilltaa nostatti Disco Ensemble, joka veti taas tutun kaavan keikan, poikkeuksena uusi biisi: So Cold!
Discon keikan jälkeen ilma muuttui kylmäksi ja sateiseksi. Tehosekointinta katsomaan oli kerääntynyt jättimäinen määrä yleisöä. Teltassa soittaneen Ladytronin soundimiksauksessa oli äänet pielessä ja tytöt näyttivät vihaisilta ilmapalloksi täytetyn kondomin pomppiessa yksinään eturivin tienoilla.
Indie-helmi Glasvegas keräsi sään parantuessa joukon trendikästä ug-sakkia kun taas The Sounds imaisi pohjoismaiset valtavirrat. Yleisö pomppi ja kuohui yli äyräiden aina viimeiseen encoreen (Livin in America) asti.
Illan pimentyessä viimeiset juhlijat fiilistelivät tanskalaisen Mewin keikkaa, jonka hypetys ei ollut samaa kuin Ruississa pari vuotta takaperin.

thesounds

The Sounds

Sunnuntai jäi onneksi ja epäonneksi mieleen vain yhdestä bändistä ja se on Gogol Bordello. Kyseinen ska-punk antaa livenä välittömän tajunnan räjäytyksen, vaikkei bändistä olisikaan aikaisemmin kuullut mitään. Niittylavan maan kolmen päivän pölyt pöllysivät ja 90% siitä imeytyi yleisön vaatteisiin, hiuksiin ja keuhkoihin. Viimeiset niitit antoivat vielä !!! ja Faith no more. Tämän  jälkeen oli vellovaa paskamassa ryömimässä pitkin Ruissalon ainoaa Turukuun johtavaa tietä pitkin.

Ruisrock tarjosi paljon hienoja keikkoja, mutta vaati kovia niksejä ja paljon improvisointia järjestelyiden sietämisessä. Puudutukseen auttoivat niin jallut, jekut, kapteenit, kossut kuin muutkin brenkut joita ei suositella kotikäyttöiseen hermohoitoon.

Erikoismaininta Ho Dai -kojulle, jossa kyseinen toimittaja söi tietämättään erittäin lihaisen omaista kasvisruokaa. Reilu kaalikääryle irtosi kahdella eurolla ja annoskoot sai myös puolikkaana. Kuuden euron kinkkupatonkiin aikaisemmin langenneena olo oli Ho Daissa kuin bulimikolla Raxissa. Toisena erikoismainintana mainitaan yleinen käyttäytyminen. Tappeluilta paitsi vältyttiin, niitä ei tullut edes vastaan, silmiin nähtäviksi. Juorut.comin siis täytyy jatkossakin hakea draamansa BB-Nikolla varustetuista baareista.

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Heinäkuun hektinen Ruisrock
  2. Ruisrockin esiintyjät julkistettiin
  3. Faith No More Ruisrockiin
  4. Hömppäbloggaajat närkästyivät Juorut.comille
  5. Maailmanlopunjälkeiset Johanna Tukiainen -juorut