Helsinki Beer Festival 2009Tänä vuonna 12. kertaa järjestetty Helsinki Beer Festival täytti Kaapelitehtaan iloisilla oluen ystävillä. Juorut.com oli tietysti paikalla tutustumassa mallasjuomien ihmeelliseen maailmaan. Juoru-Aksun ja Ollivaan:in tiimi vietti mielenkiintoisen iltapäivän ja illan festivaaleilla. Tässä tärkeimpiä havaintoja.

Vuoden olut 2009

Koko festareiden kohokohta oli tietenkin vuoden oluen valinta.  Median edustajista, juoma-alan ammattilaisista sekä alan harrastajista koottu raati valitsi tänä vuonna vuoden olueksi Vakka-Suomen Panimon Prykmestar SavuKataja-oluen. Kyseessä on helposti juotava savuisen lihan makuinen tumma olut. SavuKataja on hyvin helppoa juotavaa ja sen vuoksi sopii myös aloitteleville olutharrastajille. Juorut.com povaa tälle oluelle loistavaa tulevaisuutta!

Vuoden siideri 2009

Tämän vuoden siideriksi valittiin  Dunkerton’s Black Fox -siideri Iso-Britanniasta. Juorut.com ei testannut kyseistä juomaa, koska siiderit ovat pissaliisojen juomia, eikä juorutoimittaja koske niihin.

Vuoden viski 2009

Helsinki Beer Festivalin näytteilleasettajien valikoimista vuoden parhaaksi viskiksi valittiin 18-vuotias Bowmore Islay-viski. Tämän valinnan hyväksymme ilomielin.

Vuoden olutravintola 2009

Vuoden olutravintolaksi valittiin täysin oikeutetusti Gallows Bird Espoon Niittykummusta. Gallows Bird on toiminut kasvattajapubina monelle uraansa aloittelevalle olutharrastajalle. Juorut.comin oluttiimikin on viettänyt kyseisessä ravintolassa useita iltoja vuosien aikana. Loistava henkilökunta sekä laaja valikoima oluita ja viskejä, tyydyttävät vaativimmakkin asiakkaan tarpeet.

Festivaalitunnelmia

Helsinki Beer Festival oli kokonaisuutena varsin onnistunut tapahtuma. Kaikki tuntuivat viihtyvän ja tarjoilu pelasi hyvin. Oluen lisäksi festareilla oli edustettuna siidereitä, viskejä sekä pieni valikoima sikareita. Vuoden teemana olivat pienpanimot, joita olikin paikalla lukuisa joukko. Tämän lisäksi festivaalin järjestäjät olivat tuoneet paikalle tusinan verran amerikkalaisten pienpanimoiden juomia.

Lisää festareista seuraavissa artikkeleissa. Luvassa mm. paljastus siitä, kuka suosikkijuontaja oli kännissä festareilla sekä festivaalin järjestäjän, Markku Korhosen haastattelu. Osa olutarvioista tullaan julkaisemaan  maltaanmahti-sivustolla, joten jos olutharrastus on lähellä sydäntäsi, niin suuntaa kyseiseen blogiin.

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

  1. Helsinki Beer Festival avaa festarikauden
  2. Tuore Miss Helsinki yllättyi -Katso mallikuvat!
  3. Roskilde Festival 2009: Kuumuutta ja ylläreitä
  4. Anniina Makkonen vuoden hymytyttö 2009
  5. Festarit 2009