Black Eyed PeasPlagiointiuutisesta inspiroituneena päätin ottaa selvää millainen on Black Eyed Peasin uusin plagioitu elektromättö.

The E.N.D (Energy Never Dies) on lätty joka lupaa uutta uudistunutta Black Eyed Peas -energiaa. *Bling* R’n'B *Bling* -linja on muuttunut uudeksi underground biitiksi joka yhdistää Hip Hopin ja “täysin uudenlaisen” elektron (eikä Fergien tarvitse enää heiluttaa leveää farkkupeppuaan ihan joka videolla).

Asiat eivät kuitenkaan mene ihan näin. Hittituottaja Will.I.Am yrittää sekoittaa keskieurooppalaista indie-elektroa Amerikkalaiseen MTV/R’n'B Hip Poppiin. Sama ideahan oli jo Kanye Westillä ajat sitten (mitä siitäkin jäi käteen? Rumat shutter shadesit?).

Apua Will.I.Am saa ranskalais-dj David Guettalta ja varastettuja sampleja ilmeisesti ainakin Brightonilaiselta Adam Freelandilta. Taustoista tulee esiin myös ranskalaisen Justicen tai saksalaisen Digitalismin käyttämiä efektejä, vaikkapa albumin ainoassa hauskassa kappaleessa Rock That Bodyssä. David Guetta puolestaan antaa 2009:n eurodance-vaikutteitta I Gotta Feelingiin, joka on albumin toinen singlejulkaisu. Missing Youssa käytössä on toimivaksi todettua 8-bittisen Nindendon piiperrystä.

Fergien keimalieva ääni on syntetisoitu jonkinlaiseksi fembotiksi joka huutaa jotain fakin “Super mega frequencyä” ja viinaa. Hirvein Fergie-kappale levyllä on Out Of My Mind. Fergie mesoaa bilettäen tyyliin “IMMA HIT THE BAR - GET SOME VODKA - SOME RED BULL!” Hell yea! “I THINK I DRANK TOO MUCH!”, huutaa Fergie Ferg, hieno nainen.  Oikeastaan tätäkin hirveämmät lyriikat tarjoaa Electric City, jossa Fergie räppää dildonsa perässä juoksevista lutkista ja super mega wateista, transistoreista ja vahvistimista sekä tietysti bassosta. Kill ‘em with the sound -sanoma on erittäin osuva.

The Black Eyed Peasin E.N.D on kokonaisuudessaan Will.I.Amin ja Fergien villi happoseikkailu, jossa kaksikko on onnistunnut jumittamaan samplensa ja tuhoamaan kaiken eloperäisen tältä levyltä omilla friikkisoundeillaan yrittäessän inspiroitua europopista. Nääh… so 2000 and late.

Tähtiluokitus-error: super mega frequency!  ******************* IT SUPER HURTS, MEGAHURZ TOO MUCH! Lord have MERZY NO HIGHER FREQUENZY!

Hei! Jos tykkäsit tästä artikkelista, niin jätä toki kommentti tai tilaa RSS virta ja seuraa uusia artikkeleita automaattisesti.

Ei aiheeseen liittyviä kirjoituksia.