Tapahtumat

Roskilde Festival 2009: Kuumuutta ja ylläreitä

87jd76887Tanskalainen versio Ruisrockista / suomalainen versio Roskildesta pidettiin samaan aikaan eri paikoissa. Erona oli tietysti se, että Roskilde Festival on mittakaavaltaan yhden suhde yhteen (maailman suurimpaan festariin).  Juorut.com sai kuuman raportin Roskilden helteiden uuvuttamalta rokkikansalta. Lue lisää!

Pitkä kuuma kesä-festivaali reportaasi!

img_0509Helsingissä rokattiin viime viikonloppuna kahdella rintamalla Kaisaniemessä tuskailtiin hedelmä ja vihannes-osastolla, kun taas Suvilahdessa soi niin indie rock, punk kuin räppikin. Fullsteamin järjestämä Pitkä kuuma kesä-festivaalin lineup on aika ainutkertainen Suomen rokkiskenen mittakaavalla. Festareille ei oltu haettu perinteisimpiä esiintyjiä, vaan nousevia ja toisaalta legendaarisempia vaihtoehtorokkareita. Lue alta festarireportaasi kuvineen! Lue lisää!

Rock’n Roll Circus -festarikiertue

rockiRock’n Roll Circus -kiertue järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Kiertueeseen kuuluvat Riihimäki Rock, joka pidetään juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna eli 26.-27.6., Wanaja Festival Hämeenlinnassa 17.- 18.7., Kokkola Rockfestival 31.7.-1.8. sekä Jyväskylä Rockfestival 14.-15.8. Lue lisää!

AC/DC jyräsi Olympiastadionilla

AC/DC - Black IceEilen nähtiin Suomen kansainvälisen konserttikesän äijämäisin setti, kun jättibändi AC/DC soitti Olympiastadionilla. Metallican alkuviikon keikkaa sanottiin tylsäksi mainoskonsertiksi, mutta AC/DC luotti pääasiassa vanhempaan materiaaliinsa. Kuudenkympin hujakoilla olevat ukot laittoivat ainakin urheilun puolesta kaiken peliin. Lue lisää!

Tammerfest 2009: Valtava kaupunkifestivaali ja runsaasti esiintyjiä

tammerfest8.7.-11.7.2009 ympäri Tamperetta järjestettävä Tammerfest -kaupunkifestivaali on 15 laatuaan. Suomen mittakaavassa Tammerfest on ehdottomasti suurimpia kaupunkifestivaaleja, ja esiintyjiä onkin neljän päivän aikana valtavasti. Tapahtuman näyttämöinä toimivat Keskustori ja Vuolteentori, sekä lukuisat baarit ja klubit eri puolilla kaupunkia. Lue lisää!

Provinssirock 2009 festarikävijän raportti – Perjantai

Provinssirock 2009Juorut.com lähti Provinssirockiin varsin karsitulla kommando-tiimillä. Myöhästyneen akkreditointihakemuksen vuoksi jäi kuvien ottaminen ja artistien haastatteleminen muiden medioiden edustajille. Pääsin sen sijaan itse haistelemaan ja maistelemaan yleistä festaritunnelmaa. Aiheesta julkaistaan myös videomateriaalia, kunhan mötkö saadaan editoitua kuntoon. Lue lisää!

Kivenlahti Rock 2009: Sunnuntai ja kuvasato

vonhertzenbrothersKivenlahti Rock juhlittiin läpi viime viikonloppuna, ja nyt kun Provinssirock puskee jo päälle, on toimittajien korkea aika alkaa selviämään edellisestä. Hieman viivästynyt raportti Kivenlahti Rockin sunnuntailta lienee siis paikallaan julkaista nyt. Lisäksi olisi hieman kuvia keikoilta, kuten Von Hertzen Brothers, Apulanta, Stam1na, Jukka Poika ja Backyard Babies. Lue lisää!

Venäläisfanit kahinoivat Suomessa

venäjäSilminnäkijähavaintojen mukaan Suomi – Venäjä -jalkapallo-ottelua-seuraamaan-tulleet-fanit ovat jo ottaneet yhteen suomalaisten fanien kanssa Helsingin Rautatieasemalla. Lue lisää!

Katso Apulannan Tonin videoterveiset!

apulanta1Apulanta -yhtyeen keulakuvapoika Toni Wirtanen antoi Juorut.comille videohaastattelun Kivenlahti Rockissa tänä viikonloppuna. Itse haastattelupätkä on vielä editointihuoneen uumenissa, mutta maistiaisina kaikille apis-faneille tarjotaan huonolaatuinen youtube-video Tonin terveisistä. Lue lisää!

Apulanta toi auringon Kivenlahti Rockiin

ApulantaMaagisilla festariesiintyjän kyvyillä siunattu Apulanta oli Kivenlahti Rockin lauantain pääesiintyjä. Näin siitä huolimatta, että samana päivänä festareilla esiintyi myös ruotsalainen Backyard Babies. Apulanta ei pettänyt yleisöään: Kun keikan ensimmäiset tahdit räjähtivät kaiuttimista, myös aurinko valui esiin pilvien takaa. Lue lisää!

Kivenlahti Rockin perjantai: hevit esiintyjät ja tihkusadetta

Stam1nan HyrdeEspoon Kivenlahden rannassa, aivan meren tuntumassa järjestettävä Kivenlahti Rock alkoi eilen. Huolimatta ajoittaisesta tihkusateesta, paikalle oli saapunut kohtuullisen runsaasti yleisöä. Suurin osa festarikansasta oli tosin pukeutunut mustaan huppariin tai nahkatakkiin, joten pari pisaraa ei haitannut. Esiintyjät nimittäin olivat pääosin metalliosastoa. Lue lisää!

Aitoon Kirkastusjuhlat: Suomen vanhin festari, ja yhä virkeä

AitooPälkäneen kunnassa, entisessä Luopioisessa järjestettävät Aitoon Kirkastusjuhlat ovat varsin perinteikkäät: Saman nimisiä juhlia on järjestetty jo vuodesta 1882, ja tästä syystä tapahtumaa kutsutaankin Suomen vanhimmaksi festariksi. Tänä vuonna 4.7.-6.7. järjestettävillä festareilla esiintyy mm Yö, Eppu Normaali, Maija Vilkkumaa, Apulanta ja PMMP. Lue lisää!